ВУРівці втілили проєкт «Культура рефорМИ»

December 24, 2021

Учасники Відкритого Університету Реформ втілили проєкт «Культура рефорМИ». Пишаємося здобутками команди за місяць, які подарували подарувати учасникам безцінний досвід, нові знання, платформу для дискусій та пошуку соулмейтів і нових ком‘юніті.

Тож першого дня учасники послухали лекцію на тему «Культура і чому так важливо розвивати її?» від провідної експертки у сфері культури, професорки КНУ ім. Шевченка, директорки Единбурзької бізнес-школи в Україні, експертки УКФ та головної експертки групи «Культура» Реанімаційного Пакету Реформ Наталії Кривди. Пані Наталя настільки легко змогла пояснити складні речі простими словами, настільки глибоко занурити учасників в океан під назвою «культура», що вони засипали лекторку питаннями з ніг до голови і залишили мегапозитивні відгуки, назвавши цю лекцію «найкращою та найкрутішою, яку вони коли-небудь слухали». 

Ба більше, після такої потужної лекції учасники подискутували подискутувати на тему «А що для тебе є культура?» і таким чином поділитися своїми думками та досвідом. 

Другий день був не менш цікавий, оскільки учасники послухали лекцію на тему «Дезінформація у сфері культури» від експертки з медіаграмотності, викладачки Інституту журналістики КНУ, ведучої «По Той Бік Інфи» Альони Романюк, котра розказала учасникам як більше ніколи не потрапляти у тенета брехні і вирізняти правду серед фейків. 

Третій день був просякнутий практичнішою складовою проєкту, адже учасники отримали можливість розказати про свої культурні регіони, окраси міст/сіл та традиції їхніх місцевостей, підготувавши презентації на тему «3 DYVA». Це були неймовірні роботи про дива українських регіонів, які довели, що наша країна – красива і неповторна. 

Ось так пройшли три дні нашого проєкту. Безмежно тішимося за команду, що змогла багато дати усім та познайомити між собою таких класних учасників, які запалили своєю енергетикою та довели: вони готові зберігати і популяризувати культурну спадщину України, яка є генетичним кодом нашого народу.