Давайте до свят: ВУРівці вивчали молодіжну політику та боротьбу з неправдивою інформацією

December 16, 2021

Лекції на 14-му наборі ВУР спливають так само, як і 2021 рік. Ми з нетерпінням хочемо поділитися новинами: які ж спікери завітали до нас цієї суботи!

Першим нашим гостем став Олександр Ярема – державний секретар КМУ. Пан Олександр розповів ВУРівцям про законодавчу основу існування молодіжних рад, їхні основні функції та переваги. Розглянули також потенційні можливості для молоді у сфері державної політики. Втім, ця тема не нова для наших ВУРівців: наприклад, одна з учасників, Леся Голояд, очолює молодіжну ради своєї громади та активно ділиться досвідом

Пізніше, до ВУРівців завітала Тетяна Авдєєва – медійна юристка ЦЕДЕМ, юристка Незалежної медійної ради. Пані Тетяна провела лекцію на тему неправдивої інформації, її видів, загроз та основних методів боротьби.

Перш за все зазначимо, що у сфері медіа є набагато більше видів неправдивої інформації, тому відоме всім слово “фейк” – лише одне з них. Більш того, у часи цифровізації навичка розпізнавати неправдиву інформації – одна із ключових не лише для професійного середовища, а й у повсякденному житті. Саме тому пані Тетяна поділилася основними методами розпізнавання та боротьби з неправдивою інформацією, які точно стануть у нагоді кожному учаснику. 

Тим часом, ВУРівці активно готуються до етапу втілення власних проєктів, завершення стажування та випускного ВУР. Ми бажаємо вам натхненного робочого тижня, пам’ятайте: зимові свята вже зовсім скоро!