Від медійної реформи до “ефекту Більбао”: ВУР провів насичений тиждень лекцій

December 8, 2021

Зазвичай ми звикли розбирати одну реформу кожної суботи, але всі вже давно звикли до непередбачуваних обставин! Навчання ВУРівців цього тижня почалося у вівторок, коли до нас завітав Ігор Розкладай, заступник директора ЦЕДЕМ, головний експерт з медійного права. Пан Ігор розповів про еволюцію медійних джерел від початку незалежності України та головні тенденції сьогодення у медійному просторі!

У четвер ВУРівці дізналися про реформу освіти від пана Єгора Стадного, віцепрезидента з бакалаврcьких програм Київської школи економіки. Обговорили і бали на ЗНО, і переваги та відмінності безоплатної/оплачуваної середньої та вищої освіти, а ще особливості Нової Української Школи. 

Субота, як зазвичай, містила дві лекції. Перш за все, до ВУРівців завітала Наталія Кривда професорка КНУ ім. Т. Шевченка, директорка Единбурзької бізнес-школи в Україні, експертка Українського культурного фонду, головна експертка групи РПР. Пані Наталія беззаперечно довела: культура важлива уу державотворенні та процесі реформування. Ефект Більбао, коли культурний об’єкт дає нове життя місту та приносить сотню мільйонів євро один із безлічі прикладів.

Наостанок, Роман Ланський, радник Міністра охорони здоров’я з питань цифровізації, розповів про власний досвід реформи охорони здоров’я. Непомітно лекція перетворился на домашню бесіду: ВУРівці ділилися особистими історіями, пов’язаними з медициною, та обговорювали актуальні новини. 

Відкритий Університет Реформ вже майже добігає кінця, тому ми радіємо кожній його хвилині. Бажаємо і вам насолодитися робочим тижнем!