ВУР провів останню лекцію сьомого набору

June 9, 2018

Цієї п’ятниці відбулася остання за графіком, але не за важливістю, лекція 7-го набору ВУР. Учасники Відкритого Університету Реформ зустрілися з Глібом Вишлінським, виконавчим директором Центру економічної стратегії, та поговорили про економічні реформи.

За словами лектора, для того, щоб покращився добробут українців – потрібно, щоб зростала економіка. Для того, щоб зростала економіка – потрібно, щоб збільшилася частка інвестицій, зокрема,  іноземних. А щоб збільшилася частка іноземних інвестицій – потрібно, щоб інвестори вбачали в Україні все менше і менше ризиків.

Серед головних перешкод та проблем, які бачать в Україні потенційні інвестори,  – корупція, недовіра до судової системи, монополізація ринків та олігархізація влади. Війна з Росією – на четвертому місці. Тому коли політики говорять, що до нас не надходять іноземні інвестиції саме через збройний конфлікт – це скоріше маніпуляція та популізм.

Гліб Вишлінський відзначив, що протягом наступних кількох років українській владі дуже важливо надалі співпрацювати з МВФ, мати більш-менш збалансований бюджет та потроху зменшувати державний борг. На щастя, багато парламентарів це розуміють. Саме тому у четвер депутати все ж проголосували за створення Антикорупційного суду. Це один маленький крок на шляху до залучення більшої кількості іноземних інвесторів.

Вже завтра Відкритий Університет Реформ завершить сьомий набір традиційним випускним вечором