ВУР провів відкриту лекцію Валерія Пекаря

November 28, 2017

Відкритий Університет Реформ вже традиційно починає понеділок із лекції. Цього разу до шостого набору приєднались випускники попередніх наборів та команди ЦЕДЕМУ та РПР. Відкриту лекцію для них провів Валерій Пекар, співзасновник Громадської платформи «Нова Країна». Мова йшла про розуміння себе та зміни у собі, своїй організації та країні

Почалася лекція із розповіді про інтегральну динаміку. «Це красива й ефективна модель еволюції мислення, лідерства та управління, що описує розвиток психосоціальних систем різного масштабу: людина, компанія, народ, людство в цілому», – пояснив експерт.

Учасники лекції обговорили парадигми мислення та спробували визначити, що рухає вчинками кожної людини, чому ми думаємо і чинимо так, а не інакше, і де кожен з нас перебуває на карті шляхів людського розвитку.

Наступною темою стала комунікація. Зокрема йшлося про те, чому люди не розуміють одне одного і про вирішення проблеми – як спілкуватися і розуміти людину з іншою парадигмою мислення.

Валерій Пекар звернув увагу і на роль лідера. Він пояснив, які є стилі лідерства і як наростити особистісний управлінський інструментарій. Також говорили про розвиток персоналу.

Частину лекційного часу експерт присвятив менеджменту. Слухачі дізналися, яка управлінська культура потрібна в різних орагнізаціях і як керувати змінами у корпоративній культурі, інформаційних системах, методах комунікації та прийняття рішень.

Після персональних якостей Валерій Пекар перейшов до питань загальноукраїнського масштабу. Якими цінностями живе та як мислить населення України, як ці цінності визначають хід суспільних процесів, що відбувається в країні та коли ми нарешті побачимо зміни – про все це експерт розповів слухачам лекції.

Завершилась зустріч на візіонерській ноті – обговоренням, куди котиться світ та що чекає у майбутньому на різні країни.