Від історії про двох пастухів та стенфордських завдань до формування політики та доброчесних інституцій: місія (не) можлива.

October 19, 2020

Минулий тиждень ВУР почався з розгляду найактуальнішого питання –  виборчої реформи та особливостей місцевих виборів 2020. Разом з Надією Шувар, заступником директорки з програмного розвитку ЦЕДЕМ, учасники дізнались як функціонує виборча система та розібрались в головних відмінностях між передвиборчою агітацією та інформуванням.

Як поєднались історія про пастухів та стенфордські завдання в заголовку?

Це завдання на  майстер-класі “Відповідальне та мотиваційне лідерство” від Івана Омеляна, тренера розвитку організацій та коаліцій. Іван поділився досвідом як почати впроваджувати зміни в житті; змотивував  учасників визначити свої головні цінності та обдумати який кожен з нас лідер.

Після цього, ВУРівці  перейшли до розгляду антикорупційної реформи. Завдяки Олександру Калітенку, юридичному раднику Transparency International Ukraine, усі учасники змогли зрозуміти схему антикорупційної інфраструктури в Україні та відповісти на головне питання: “Доброчесні інституції місія можлива чи ні?”.

Наприкінці   тижня, ВУРівці розглянули реформу державного управління , як певне мистецтво формування політики разом з Іваном Хілобоком, старшим проєктним менеджером Офісу реформ Кабінету Міністрів України.

Суть реформи полягає у грамотному формуванні політик та  в якісних послугах громадянам, та якби ж то все було так легко. 

Мистецтво – на те і мистецтво, щоб бути не таким вже і простим для розуміння.

До скорої зустрічі наступного тижня!