Як правильно «нетворкати»: ВУР провів лекцію про побудову мережі контактів

April 25, 2018

Про те, як правильно знайомитися з людьми та вибудовувати власну мережу контактів ВУРівці говорили із Діаною Даюб, проектною менеджеркою EdEra.

Один з головних принципів “нетворкінгу” (мережування) — щирість. За словами лекторки, завжди видно, коли людина не слухає, про що ти говориш і розглядає тебе тільки як якийсь важливий контакт. Також спершу потрібно думати, чим ця людина може бути корисною для твоїх знайомих, а потім – для тебе. Діана зауважила, що краще за вечір познайомитися з двома-трьома людьми та вибудувати теплі контакти, ніж підійти до кожного кілька хвилин та в результаті не запам’ятати нікого.

«Якщо ви хочете познайомитися з конкретною людиною – підготуйтеся. Прочитайте його/її останні пости на Facebook, подивіться, чим ця людина цікавиться та прочитайте декілька свіжих статей на цю тематику. Окрім цього, непогано було б завчасно продумати, що можна сказати про себе та як представити себе за 90 секунд (або навіть менше)», – радить вона.

Найголовніше після знайомства – follow up. Протягом двох наступних днів після розмови, слід написати лист або зателефонувати цій людині. У листі доречно нагадати, де ви познайомилися, про що ви говорили (а ще краще, жартували) та запропонувати випити разом каву.

«Повірте – це працює! Ніколи не знаєш, яке знайомство до чого призведе і які можливості відкриє», – зазначила наостанок Діана Даюб.