Як проводити івенти і говорити про реформи: новий лекційний день ВУР 6.0

November 7, 2017

У суботу, 4 листопада, Відкритий університет реформ провів черговий лекційний день шостого набору. Цього разу говорили про дві важливі теми: івент-менеджмент (для чого? яка ціль? для кого?) та комунікацію реформ (як у форматі публічних заходів, так і у щоденній роботі державної структури).

Каріна Манжай, івент-менеджерка з досвідом роботи в РПР та УНЦПД, провела для ВУРівців майстер-клас «Івент з початку». Вона розповіла, з чого почати планування події і як не забути важливі деталі. Також Каріна Манжай звернула увагу на практичні аспекти організації події: взаємодію зі спікерами, підрядниками та місцевою владою.

«Якщо ви організовуєте подію для незнайомої аудиторії, порадьтеся з її представниками про те, що саме їх цікавить. Говоріть зі слухачами зрозумілою їм мовою», – порадила вона.

Спікер наголосила: організація заходів є командною роботу, тому тут важлива взаємодія колективу.

У наступній лекції Валерія Радченко та Альона Качкан, менеджерки з комунікацій в проекті “Комунікаційна підтримка реформи податкової системи”, провели лекцію “Комунікація реформ Міністерства фінансів. Escaping from boredom”. У лекції йшлося про зміни в комунікації Міністерства фінансів – перехід від формату прес-служби, яка лише реагує на запити до повноцінної комунікаційної команди, яка підтримує реформи та інформує про них суспільство

Окрім комунікацій, лекторки також ознайомили слухачів із основними аспектами діяльності міністерства, зокрема ходом реформи Державної фіскальної служби та Служби фінансових розслідувань.

Завершився лекційний день неформальною частиною – тімбілдінгом. Учасники ВУРу дискутували про те, що їм подобається або не подобається в Києві та що змінилося в столиці за останній період. Після цього ВУРівці мали час для ігор та розваг.