Як успішно виступати перед публікою – майстер-клас від Відкритого Університету Реформ

March 27, 2018

Як імпровізувати під час публічного виступу та тримати увагу аудиторії? Про це вурівці говорили під час вечірньої зустрічі з Іваном Омеляном, регіональним координатором РПР.

Іван розповів, що будь-які емоції, які відчуває людина, слухаючи оратора, – це зона впливу самого оратора. Так, ораторам набагато простіше завезти людину у відчуття страху. Після цього оратор виведе слухача з «чорної кімнати» та покаже «світло», викликавши у слухачів позитивні емоції в кінці виступу.

На самому початку виступу варто зробити комплімент аудиторії, пожартувати чи розпочати живий діалог, розповівши правдиву історію про те, що з вами сталося, коли ви, наприклад, їхали на виступ. Під час виступу варто ставити запитання, розповідати приклади з власного життя, прив’язуючи їх до теми виступу. Це дозволить тримати увагу. Головне – не бійтеся здатися смішними.

Не варто також забувати про імпровізовані приклади з життя. Але, як сказав Іван, найкраща імпровізація під час виступу, насправді, це завчасно і добре підготовлена. Закінчуючи виступ, варто подякувати аудиторії та завершити розмову на позитивній ноті.