Створювати та втілювати архітектурні проєкти для міста, в якому живеш – відповідальний вчинок

October 20, 2021

Створювати та втілювати архітектурні проєкти для міста, в якому живеш – відповідальний вчинок.

Архітектура, яка буде конкурувати зі світовими зразками, може і має бути у твоєму місті – так вважає герой нашої наступної історії, архітектор та дизайнер із Чернігова Ярослав Задорожний. Він має дуже сучасний і креативний погляд на зовнішній вигляд міста. Неодноразово захищав та відстоював територію Чернігова від недолугих проєктів з реконструкції парків, які затверджувала місцева влада без участі громадян.

У 2017 виступив з власною ініціативою – розробив візуалізацію парку для міста Чернігів. Одночасно і красивий, і функціональний, із сучасним баченням архітектурний проєкт, який Ярослав презентував на всезагал, сподобався багатьом містянам. Митець наголошує, що архітектура повинна відповідати потребам суспільства та має бути:

  • Актуальною – конкурувати зі світовими архітектурними зразками;
  • Безпечною;
  • Та безбар’єрною – враховувати велосипедистів, потреби маломобільних верств населення.

Також Ярослав витрачає власний час та гроші задля покращення умов життя в місті:

  • Захищає здорові дерева, які безпідставно обрізають та вирубують під час реконструкцій;
  • Сприяє озелененню  міста та створенню комфортних сучасних просторів.

Як буде виглядати твоє місто, напряму залежить від тебе. Створювати та підтримувати сучасні архітектурні проєкти однозначно є відповідальним вчинком, який впливає на життя міста та громади.

Ця консультація була розроблена ЦЕДЕМ в рамках Technical Assistance Support в Україні, що здійснюється European Center for Not-for-Profit Law Stichting (ECNL). Проект став можливим завдяки підтримці International Center for Not-for-Profit Law (ICNL) через Civic Space Initiative. Ця публікація повністю фінансується урядом Швеції. Уряд Швеції не обов’язково поділяє викладені тут думки. Автор несе виключну відповідальність за зміст.