Догляд за містом, у якому живеш – соціальна відповідальність кожного

July 21, 2021

Догляд за містом, у якому живеш – соціальна відповідальність кожного!

Бути відповідальним означає свідомо робити вчинки, які б змінювали суспільство на краще. Сьогодні ми розповімо історію Михайла Івоніна, відповідального соціального підприємця з Сєвєродонецьку, якою з нами поділився один з 19 амбасадорів проєкту “100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН”.

У 1999 році Михайло заснував науково-дослідний інститут «Водоочисні технології», а протягом останніх 20 років втілив декілька ініціатив для розвитку міста:

  • створив інноваційний хаб “GreenTown” для працівників ІТ-сфери;
  • реалізував проєкт “Ivonin park”, залучивши до нього підприємців та мешканців міста;
  • провів акцію “Сквер за один день”, до якої долучилися близько 400 осіб, що висадили за один близько 300 рослин.

Михайло активно займається соціальним підприємництвом, тому що хоче підняти соціальний стандарт сєвєродончан. Чоловік вважає, що: “Жителі з високими соціальними стандартами не готові миритися з тим, що місцева влада не працює. Коли людина звикає до того, що навколо все зелено і добре, вона стає більш вимогливою до роботи влади у місті. Це призводить до подальшого контролю влади і правильного освоєння податків”.

Таке ставлення до власного міста і своєї ролі у його розвитку — справжній приклад вчинку відповідального громадянина

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.