Допомагати родинам возз’єднатися з дітьми – відповідальний вчинок

August 10, 2022

У травні Служба розшуку дітей зафіксувала 2200 звернень з початку повномасштабної війни: щодня до них надходять повідомлення про зниклих дітей та їхніх родичів. Марина Липовецька, керівниця Служби розшуку дітей ВГО Магнолія та вся команда Служби всіляко підтримують сім‘ї зниклих та роблять все можливе для того, аби родини возз’єднанались. 

«Ми розшукуємо» – саме так зазвичай починається кожне оголошення на сторінці Служби у Фейсбуці. Та якщо ви погортаєте сторінку, то зрозумієте, що неймовірно позитивні емоції викликають оновлення будь-якого з таких повідомлень словами «Знайдено!! Живий/а!». “Саме історії успішних розшуків дають нам сили працювати, незважаючи на жахи війни», – ділиться керівниця у своєму дописі. 

У 2021-му Марину обрали членом правління Європейської Федерації Missing Children Europe. Представниця від України вперше посіла таку посаду з моменту заснування Федерації. 

Сьогодні через війну кордони між країнами стали настільки умовними, що багато українських дітей зникають саме за межами України. У співпраці з Міжнародною Федерацією Missing Children Europe Українська служба створила дуже важливий ресурс, що дозволяє: повідомити про зникнення української дитини в Європі, знайти інформацію про дітей, які зараз у розшуку, а також містить ресурси для підтримки українських сімей з дітьми за кордоном.

29 країн-партнерів і гаряча лінія для звернень – 116 000. 

«Якщо дитина зникла за кордоном або в процесі перетину кордону, тоді ми звертаємось до наших партнерів. Нещодавно з їхньою допомогою ми знайшли 16-річну дівчинку, яка перейшла кордон із Польщею, і наразі в Румунії проживає в приймаючій родині», – розповідає Марина у подкасті для австралійського суспільного мовника. 

Давайте й ми з вами підтримаємо Службу розшуку дітей за цим посиланням http://magnolia.org.ua/uk/content/yak-vi-mozhete-nam-dopomogti

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions