Екологічна ініціатива, котра допомагає місту ставати кращим – приклад відповідальності

November 19, 2021

Дуже часто нам хочеться сховатися від докучливого галасливого міста й організувати собі відпочинок на природі – з родиною, друзями, з гарним виглядом на річку або серед мальовничого лісу.

Але! Як тільки ми починаємо шукати таке затишне і гарне місце, то виявляється, що це дуже важке завдання: все навкруги засмічене сміттям та відходами, а іноді трапляються навіть стихійні сміттєзвалища.

Тема довкілля щодня нагадує про себе смогом, зміною клімату, шкідливими викидами, тотальним засміченням пластиком та іншими відходами… І саме тому ми б хотіли поділитись із вами історією відповідального вчинку: як екологічна ініціатива простого громадянина допомагає його місту щодня ставати чистішим та кращим.

Павло Боков з Херсонщини є засновником громадської ініціативи “Чистий Берег”, що діє вже кілька років, і до якої вже долучилося близько 2, 5 тисяч містян! На цей відповідальний вчинок Павла надихнув син, бо бути прикладом для власної дитини – батьківська відповідальність. І нашому герою точно є чим пишатися!

Павло та учасники ініціативи “Чистий Берег”:

  • розчистили близько десяти кілометрів прибережної зони водойм у Херсоні,
  • очистили від сміття та пластику парки, сквери та закинуті недобудови;
  • залучили до співпраці Інспекцію з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста. Інспекція надала Ініціативі безкоштовний транспорт для вивезення сміття, кілька тонн якого вже прибрано!

Прикладом є подія, яка пройшла цього літа – активісти Ініціативи організували акцію з прибирання території напівзруйнованого готелю “Меридіан”, розміщеного у будівлі Херсонського річкового порту: дієвого, але дуже занедбаного та аварійного. Ініціатива запрошує всіх небайдужих містян приєднуватися до такої необхідної та важливої справи.

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.