Створити кімнату-планетарій, прикрасивши поверх будинку – відповідальний вчинок

September 3, 2021

У Сумах можна відчути себе космонавтом у… багатоповерхівці!

Сьогодні ми розповімо історію Євгенія Рубцова, якою з нами поділився один з 19 амбасадорів проєкту “100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН”. Чоловік раніше працював у прикордонній службі, але в один момент вирішив зайнятися творчістю. Він створив кімнату-планетарій, оздобивши технічний поверх будинку картинами та флуоресцентними зображеннями планет, а також муралом на честь трагедії в Чорнобилі.

Спеціально для видання “Цукр” Євгеній розповів, як з’явилася ідея малювати космос: “Раніше в мого батька була тут майстерня, де він збирав акваріуми. Проте, коли його не стало, приміщення почало простоювати. Тому з’явилась ідея створити щось незвичайне у цій кімнаті. Почав у вільний від роботи час малювати перші крапочки флуоресцентною фарбою, далі «пішло в хід» бабусине намисто, частинки якого я підвішував на волосінь. Зараз проводжу тут значно більше часу, вигадую, як і з чого створити нові планети, супутники або космонавтів. У цілому, щоб намалювати космос, я витратив три місяці”.

Вхід до міні-музею безкоштовний за попереднім записом.

Переглянути фото локації можна на Instagram-сторінці планетарію: 2stage_sumy.

Історія Євгена яскраво ілюструє, що розвиток міста, у якому живеш, залежить не тільки від діяльності місцевих органів влади, але й особистої відповідальності і готовності кожного громадянина творити зміни. Хочеш прикрасити поверх будинку? Бери підручні матеріали, переговори з сусідами ідею і вперед до реалізації задуманого!

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США. #100відповідальнихвчинків