Відмовлятись від шкідливих звичок, впроваджуючи замість них корисні – це відповідальний вчинок

February 16, 2023

Шкідливі звички знижують якість життя, послаблюють імунітет, погіршують працездатність, гальмують розвиток та негативно впливають на стосунки з близькими. Тому відмова навіть від однієї шкідливої звички – це відповідальний крок назустріч власному здоров’ю та саморозвитку.

Тренер з Кривого Рогу, Ігор Бабков, розпочав свій шлях відмови від шкідливих звичок у 34 роки. Спочатку він відмовився від алкоголю, а згодом повністю перестав палити. Водночас Ігор впроваджував у своє життя спорт та фізичну активність. 

💭«Починалось все з декількох віджимань і підтягувань на день. Ідея спорту поглинала мене все більше і більше. Переглядав тематичні відео та читав відповідну літературу. Я сам кинув пити й курити, аналогічно сам хотів змінити себе, тому не звертався до фахівців та тренерів», – поділився Ігор у інтерв’ю для Останнього Бастіону.

Після того, як чоловік позбувся шкідливих звичок, він знайшов нових друзів, долучився до нової спільноти та створив Facebook-групу «Здорове тіло без спортзалу», яка нараховує вже більше 160 тисяч осіб. За словами Ігоря, він має на меті долучати дітей та молодь до спортивної активності, а група стає цьому у нагоді.

💪Відмова від згубних звичок та впровадження здорових кардинально змінили життя чоловіка. За 5 років самостійної трансформації Ігор 🔹змінив своє тіло, 🔹знайшов кохання, 🔹позбувся токсичного оточення, 🔹став кандидатом в майстри спорту, 🔹створив багатотисячну спільноту однодумців та 🔹розпочав кар’єру воркаут тренера. 

💭«Я став активним, цілеспрямованим, впевненим у своїх силах. Відкрив у собі організаторські здібності, навчився комунікувати з людьми, мотивувати їх до тренувань. Я перетворився на вільну, незалежну особистість, на яку більше не впливають шкідливі звички та токсичне оточення. Покращення відчуваються в усіх сферах життя, від роботи до побутових питань».

На початку трансформації спорт був для Ігоря лише хобі. А тепер він тренує понад 60 дітей у школі з воркауту, допомагає людям з підбором спортивного харчування, а також проводить тренування для бажаючих в онлайн-форматі. 

Чоловік вже став сертифікованим спеціалістом зі спортивного харчування, а наразі отримує освіту тренера в педагогічному університеті. Ігор регулярно відвідує форуми та проводить лекції на спортивну тематику, а незабаром візьме участь у Форумі вуличних культур 2023, що відбудеться у Львові на початку березня.

💭«Найголовніше – не квапитися та проводити будь-які трансформації поступово, щоб не виснажувати себе. Необхідно визначити кінцеву мету та крок за кроком прямувати до неї. Насправді, непотрібні досягнення та рекорди. Куди важливіше –  просто позбутися шкідливих звичок та дбати про свій організм. Людина не повинна намагатися перевершити когось іншого. Найважливіше – ставати кращим від самого себе, але вчорашнього. Для цього необхідно краще пізнати себе, зрозуміти свої можливості та бажання», – мотивує тренер.

Своїм відповідальним прикладом Ігор Бабков демонструє, що відступати від старих звичок хоча й нелегко, але цілком можливо навіть у зрілому віці. А позбуваючись шкідливих звичок, ми маємо змогу кардинально змінити власне життя!🐬

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions