Відповідальний вчинок – відроджувати та зберігати українські спортивні традиції

September 15, 2021

Відповідальний вчинок – це відроджувати та зберігати українські спортивні традиції. Саме такою є місія нашого героя, лучанина Романа Ковальчука. Про нього нам розповів один з 19 амбасадорів проєкту “100 ВЧИНКІВ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ГРОМАДЯН”.

Роман – керівник та тренер спортивного клубу козацького бойового мистецтва «Герць». Тут навчаються хлопці й дівчата різного віку, а однією з важливих складових є інклюзивність – в клубі займаються дітки із вадами здоров’я.

Спорт є однією з важливих складових для розвитку майбутніх поколінь українців, а історія Романа – наочний приклад, як ми можемо змінювати світ навколо.

Фізичний розвиток молоді, відновлення та збереження українських традицій – однозначно відповідальний вчинок.

В інтерв’ю для інтернет-видання t1.ua Роман розповів про спортивну програму: “Почати займатись спортом ніколи не пізно. Тим паче, коли у дитини під час тренувань не лише оздоровлюється організм, а й укріплюється дух, підвищується рівень дисципліни, формується правильний світогляд у дусі українських традицій”.

А нещодавно Роман очолив Музей історії сільського господарства Волині – скансен, що в Рокині, й вже взявся до роботи. Триває реконструкція одного з музейних експонатів – Української хати, якій понад 200 років. Відвідати музей як гість або побути волонтером та взяти участь у толоці – ознайомитися з усіма опціями ви можете на сторінці музею у ФБ.

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.