Окопні свічки – спосіб небайдужих дати військовим тепло та світло

November 9, 2022

Мільйони українців долучились до волонтерського руху: хтось проводить благодійні збори, інші закупляють обладнання, хтось плете маскувальні сітки чи готує їжу.  Усе – аби допомогти нашим військовим захищати країну та її людей!

🕯Так півтора місяці тому жителі Тарасівської сільської громади у Київській області почали виготовляти окопні свічки для українських бійців. За їх допомогою можна освітити невелике приміщення, підігріти воду та їжу, висушити одяг, а головне – зігрітися.

“Цілий тиждень ми збираємо матеріал для свічок, а кожну суботу близько 30-40 людей постійно працюють над їх виготовленням”, – розповідає Вікторія Бесарабець, староста Тарасівки та ініціатор проєкту. 

Місцеві волонтери організували збір бляшанок у харчових закладах, громадських місцях та на заводах, а також постійно забезпечують наявність картону, парафіну та воску. Матеріалів потрібно багато: на сто свічок можуть використати до тридцяти кілограмів воску.

За рахунок того, що вогонь палає по всій площині, окопні свічки горять довго: маленькі – до двох годин, більші – майже до чотирьох. Такі свічки можна використовувати у непогоду, адже вітер не може їх загасити.

Тарасівці виготовили понад тисячу свічок за час своєї роботи. Вони пакують їх у коробки та передають волонтерам, які доставляють свічки на передову. 

“Вже півтора місяць для нас немає поганої погоди, для нас немає слова – не можу чи не хочу”, – наголошує Вікторія, – “для нас єдине –  ми будемо робити усе, щоб допомагати нашим військовим та пришвидшувати нашу Перемогу!”.

Джерело та фото для колажу: УКРІНФОРМ,  https://t1p.de/vbpxm

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions