Допомагати дорослим та дітям займатися скелелазінням – відповідальний вчинок

January 6, 2022

Чи доводилось вам займатись спортом просто в онлайн додатку? Конкурувати з іншими спортсменами та керувати своїми спортивними досягненнями онлайн? Гадаєте це ми про шахи питаємо? А от і ні. 

Скелелазіння – лазіння по гірському або штучному рельєфу – набирає популярності та стає набагато доступнішим для українців завдяки нашому герою, Євгенію Козаку. Він зміг перетворити улюблене хобі на успішний стартап 12Climb. 

Євгеній розробив мобільний додаток для скелелазів, передусім орієнтований на новачків. Автор взяв за основу англійську версію для професіональних спортсменів та перетворив її на просту та зручну:

  • Мобільний додаток дозволяє прокладати та проходити маршрути, аби кожен охочий зміг опанувати мистецтво скелелазіння;
  • А також додаток синхронізується з інтерактивною скелелазною стіною, що має розмір 3х4 метри  її можна замовити додому, в спортивний зал тощо.

Якщо у вас відсутня інтерактивна стіна, додаток показує кілька тисяч трас, створених у десятках скеледромів – і дані постійно оновлюються! Тож ви будете бачити зміни маршрутів у залі, зможете опановувати їх онлайн та приходити в обраний вами зал, щоб випробувати себе.

Скелелазіння, олімпійський вид спорту з 2020 року, завдяки Євгенію стає доступним для школярів:

  • Скеледроми вже встановлені у 5 залах й 26 школах Києва;
  • Вчителі шкіл відвідали безкоштовні майстер-класи зі скелелазіння.

А в планах на 2022 рік – охопити якомога більше шкіл, аби діти мали змогу займатись улюбленим видом спорту та досягати успіхів!