Продовжувати викладати і лишатися гарним батьком попри складні обставини – відповідальний вчинок

July 25, 2022

Олександр Набока, доктор історичних наук, письменник, блогер та найкращий тато для свого сина, герой нашої сьогоднішньої історії. Його життєва історія дуже непроста та мінлива. Вони з дружиною очікували на народження сина, коли у 2014 на Луганщину прийшов «русскій мір». Відбудовувати життя з чистого аркуша родина почала в Ужгороді.

Людина, що втілила свою дитячу мрію – займатися історією – сьогодні виховує найкращого хлопчика в світі. Тоді, в 2014, зізнається, що не мав права скотитися в депресію: «В тебе на руках дитина, яку потрібно виховувати, й виховувати більш-менш правильно: не чіпляти на нього наші комплекси, наші проблеми, дати йому можливість розвиватися, робити його готовим до життя».

Фейсбук-сторінка Олександра рясніє фотографіями із сином: вони разом навчаються й беруть інтерв‘ю для його історичного ютюб-каналу; займаються творчістю, створюючи інсталяції з простирадл; відвідують футбольні матчі, захоплюються садівництвом й просто відпочивають на річці.

А ще доктор наук залишився вірним своїй альма-матер й продовжив працювати в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка, що також вимушений був стати «переселенцем». У вересні 2015-го за партами викладача зустріли аж 2 студентки, для яких він читав свої лекції так, ніби перед ним повністю заповнена лекційна аудиторія. 

Він наче професор Слізнарт із полицею, що займають фотографії найкращих студентів: Олександр дуже пишається своїми учнями, їхніми успіхами й не перестає говорити про свої почуття захоплення та поваги до кожного.

«Відчуваю позитивні емоції коли бачу, як відбувається ваше становлення», – зізнається науковець в інтерв‘ю, що бере його колишня студентка, а нині журналістка і телеведуча. 

Щодо свого подальшого розвитку й планів Олександр каже: «Єдине моє бажання – бути добрим батьком, щоб син поважав. Можна тоді сказати, що я досяг усіх життєвих орієнтирів».

Завітайте на ютюб-канал Олександра «Кохве прохфесора», там на вас чекають цікаві інтерв’ю на історичну тематику.

Сподіваємось, що невдовзі ми зможемо переглянути постанову «Дикого театру», співавтором сценарію для якої є Олександр – «Червоне, чорне і знову червоне». Однойменний роман замовляйте онлайн.

Сьогодні вона як ніколи відгукується  у ваших серцях.

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions