Висвітлювати роботу української армії для історії та майбутніх поколінь – відповідальний вчинок

May 26, 2022

Висвітлювати роботу української армії для історії та майбутніх поколінь – відповідальний вчинок. А коли такі світлини робить український фотохудожник зі світовим ім’ям, то розумієш, що мистецтво є також фронтом, і там також триває боротьба за порятунок нашого світу. 

Андрій Котлярчук, фотограф та мистецтвознавець, знімає виключно на плівку та не використовує ніяких графічних редакторів. В перший день повномасштабної війни Андрій приєднався до добровольчого батальйону Братство та скупив всі можливі плівки, що були на магазинних полицях Києва, аби мати можливість зберегти моменти війни на своїх світлинах. 

Сьогодні митець вже готує до друку альбом «Листи з фронту». Та це не перший досвід Андрія у зйомці під час війни – фотограф 5 років працював у зоні АТО і провів багато часу в окопах, фотографуючи українських військових. Результатом цієї небезпечної роботи став альбом «Добровольці», що зайняв 1 місце на конкурсі «Книга року».

Наразі майбутній альбом Андрія знаходиться на етапі підготовки негативів до друку – їх треба просканувати та проявити, а це довга та кропітка робота, як каже сам майстер. Тому він буде вдячний кожному, хто зможе допомогти наблизити той час, коли ці світлини зможе побачити весь світ.

А кияни вже сьогодні мають можливість переглянути світлини Андрія з арт-проєкту «Добровольці» в Київській картинній галереї.

#Українці_відповідальні_громадяни #100відповідальнихвчинків #Ukrainians_responsible_citizens #100repsonsibleactions