Забезпечувати засобами гігієни, дитячим харчуванням та ліками вимушених переселенців – відповідальний вчинок

June 3, 2022

Забезпечувати засобами гігієни, дитячим харчуванням та ліками жінок і дітей, що внаслідок війни вимушені були залишити свої домівки – відповідальний вчинок. 

Наталя Чермошенцева, тренерка та гендерна експертка, від початку війни згуртувала навколо себе команду однодумців. Разом вони створили Волонтерський центр «Гідність», основний фокус якого – гуманітарна допомога жінкам засобами гігієни та медикаментами.

Прихистки, шелтери, будинки сімейного типу – Центр проводить опитування щодо їх потреб. Запити, що спочатку надходили до Наталії, містили від 20 до 50 наборів засобів гігієни, дуже швидко збільшились до сотень наборів для кожного пункту.

Вознесенськ, Черкаси, Чигирин, Олександрія, Кропивницький – 46 населених пунктів, які користуються такою необхідною і важливою підтримкою Наталії та її волонтерської команди. Іноді їм вдається здійснити майже неможливе – передати допомогу локальним громадам «сірої зони» та до тимчасово окупованих міст та сіл Херсонської та Запорізької областей.

Наталія щодня залучає допомогу зі всього світу. Завдяки підтримці перекладачів, інформація про Центр доступна польською, англійською, французькою, німецькою, іспанською та італійською мовами. А завдяки друзям з України, США, Польщі, Австрії, Італії, Нідерландів та навіть Австралії вдається закупити необхідні товари, охопити витрати на бензин та розсилку. «До речі, саме невеличкі суми дають нам можливість триматись та закривати потреби», – ділиться Наталія у своїх постійних та детальних звітах про витрачені кошти. 

Сьогодні ж волонтерська команда Волонтерського центру «Гідність» ставить собі наступне завдання – підтримати «сірі зони» та тимчасово окуповані території ліками, продуктами харчування та засобами гігієни.