Піклуватися про збереження історичної спадщини – відповідальний вчинок.

January 18, 2022

Герой нашої історії, киянин Сергій Миронов, власними силами та власним коштом реставрує історичні двері київських будинків. Сергій з дитинства захоплювався архітектурою свого міста. Його вабила як естетична складова, так і було розуміння важливості збереження автентичних елементів – дверей, сходів, під’їздів та й цілих будинків.  Гуляючи містом він все частіше почав помічати, що всі ці знайомі елементи поступово «зникають» –  їх замінюють на дешеві сучасні матеріали.

Одного разу Сергій вирішив діяти та спробувати свої сили у мистецтві реставрації. Обрав історичні двері, які на думку мешканців будинку були старими та негарними, тому вони планували їх замінити. Так він знайшов спосіб і потренуватися у новій справі (бо інколи раніше не проводив подібну реставрацію), і показати людям наскільки «старі» двері можуть бути гарними, унікальними, необхідними.

🛠 40 годин часу, 10 тисяч гривень та досвід, який він набув в процесі роботи – таким був результат Сергія після першої реставрації. Наразі в його доробок входять вже 5 відреставрованих дверей. Витрати стали меншими, з’явились досвід й майстерність. 

Та наш герой не планує на цьому зупинятись, в планах:

  • Розпочати реставрацію інтер’єрів під’їздів, зокрема автентичних покриттів – плитки, мармуру тощо;
  • Продовжити реставрацію історичних дверей, і кілька варіантів вже є на прикметі.

А тому будь-яка допомога Сергію не завадить  – й від бізнесу, і просто робочі руки, які дуже потрібні у цій важливій справі. 

Ця публікація стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з Міжнародного Розвитку (USAID). Центр демократії та верховенства права був відповідальний за зміст публікації, але він не обов’язково відображає погляди USAID або Уряду США.

#100відповідальнихвчинків