Завершився 14 набір Відкритого Університету Реформ

December 29, 2021

25 грудня Відкритий Університет Реформ – 14 завершився для 30 молодих, амбітних, прогресивних та проактивних учасників. 

Цієї суботи Олеся Холопік, директорка Центру демократії та верховенства права, Діана Муха, координаторка ВУР та Діана Діасамідзе, співкоординаторка ВУР, вітали нових випускників. Віктор Артеменко, координатор 5-го набору Відкритого Університету Реформ розповів, як створювати та берегти спільноту. Тож сподіваємось, сім’я ВУР-14 також лишатиметься особливою спільнотою!

Один неймовірний набір і безліч реформаторських досягнень наших випускників.

Вони змогли разом реалізувати 4 сильні проєкти, в майбутнє яких ми завзято віримо:

UANOMICS – всеукраїнський економічний портал (вебсайт), корисний як професіоналам, так і новачкам: uanomics.com. Він містить  базу освітніх ресурсів і мав партнерську комунікацію з ЦЕДЕМ, Вокс Україна, Центром економічної стратегії, CASE Україна (в рамках проекту “Ціна Держави”), Центром економічного відновлення.

Проєкт SAFEпопутка – інформаційна кампанія, яка спрямована на обізнаність громадян про безпечні подорожі транспортом, а саме попутками.

Проєкт у Instagram;

Проєкт у Facebook;

А невдовзі ви зможете користуватися Telegram-ботом.

Проєкт “АНТИcore” – це дводенний сертифікований антикорупційний курс офлайн. Він надав базу знань про те, як реформувати законодавство, щоб воно працювало; як громадянському суспільству впливати на те, що відбувається у владі; як долати корупційну культуру.

Лекторами заходу стали провідні фахівці: Олександра Комарова, експертка антикорупційної ініціативи ЄС та викладача Школи Права, Маркіян Галабала – суддя ВАКС, Олександр Калітенко – експерт Transparency International, Альона Куценко – представниця ACREC та Тарас Лопушанський – директор Львівського НАБУ. А також експертка від онлайн-партнера, VoxCheck Ukraine – Мирослава Маркова. Учасники плідно співпрацювали з УКУ та Школою Права, Клубом Моделі ООН УКУ, VoxCheck Ukraine, ЦЕДЕМ.

Проєкт у Instagram;

Проєкт “Культура рефорМИ” – 3-денний онлайн захід про культуру. Детальніше читайте за посиланням.

Проєкт у Instagram;

Попри стрімкий темп життя наших ВУРівців на реформаторському полі, вони також здобували новий практичний досвід в організаціях громадянського суспільства та державних структурах. Серед них Міністерство цифрової трансформації України, Центр політико-правових реформ, Центр “Нова Європа”, ГС “Освіторія”, ГО “Антикорупційний штаб”, аналітичний центр “Інститут законодавчих ідей”, Центр Громадянських Свобод, аналітичний центр DiXi Group, ГО “Європа без бар’єрів”, Експертний центр з прав людини, Трансперенсі Інтернешнл Україна та багато інших. 

Та це ще не все!

Наші випускники пройшли навчальну програму в понад 35 занять, які включали лекції про реформи, практичні заняття та вебінари з покращення особистих навичок. Суботи ще не були такими ефективними, правда ж?

Ми впевнені, що саме ці амбітні та проактивні люди будуть реформувати на краще наше майбутнє!

Безмежно пишаємось, що колись саме ви обрали ВУР і стали частиною нашої великої сім’ї реформаторів!

Нових звершень!