Завершився VIII набір Відкритого Університету Реформ

December 18, 2018

15 грудня завершили навчання 29 учасників Відкритого університету реформ, – спільного освітнього проекту Центру демократії та верховенства права і Реанімаційного Пакету Реформ.

Три місяці суботніх інтенсивів та вечірніх лекцій, три практичні проекти від команд учасників, сотні годин стажувань у громадських організаціях, – все це загартувало мотивованих реформаторів для подальшої праці.

Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права, у вітальному слові пригадав свій перший досвід реформи, унікальну на той момент нагоду долучитися до позитивних змін: роботу помічником депутата Романа Безсмертного, який працював над конституційною реформою.

“Подібна нагода – безпосередньо спілкуватися із реформаторами, політиками – створена ЦЕДЕМом та РПР, аби дати змогу учасникам ВУРу максимально долучитися до реформ та створити мережу, в якій ви можете надихати одне одного”, – зауважив Тарас Шевченко. Також він побажав випускникам натхнення працювати далі та бути в подальшому житті активними, відповідальними та оптимістами.

Ольга Руда, координатор Відкритого університету реформ згадала промову Давида Бен-Гуріона при створенні держави Ізраїль: “Це закінчення – теж лише початок тривалої подальшої праці”.

Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України, у своїй мотиваційній промові одночасно підтримала тезу Тараса Шевченка про необхідність не піддаватися на “зрадофільство” та розповіла про перепони, які виникають на реформаторському шляху. Зокрема, те, що в реальній роботі не буде так затишно та привітно, як на ВУРі. По-друге, необхідно не лише будувати власну команду,  доведеться ще й протистояти людям та командам “системи”, які не хочуть жодних змін. Пані Супрун також порадила перевіряти минуле нових членів команди, бути уважними до попереднього досвіду та з’ясовувати звідки йшло фінансування на їхні проекти.

“76% населення вважають корупцію проблемою. Однак корупція – це не тільки коли суддя бере гроші, це коли ви як студенти купуєте свою довідку про здоров’я – бо ліньки йти до лікаря. Ці маленькі корупційні кроки масштабуються на всю країну. І саме тому не можна йти на компроміси,” – наголосила Уляна Супрун.

Також вона запросила випускників ВУРу подаватися на вакансії у директоратах Міністерства охорони здоров’я, адже за п’ять років після Революції почався реванш і “саме ви, молодь, повиннні його зупинити”.

Захід став можливим за фінансової підтримки Швеції